Oversluiten

Het oversluiten van je hypotheek betekent je huidige hypotheek aflossen om een nieuwe af te sluiten zonder te verhuizen. Dit kan bij je huidige bank of een andere hypotheekverstrekker. Het kan geld besparen als de rente op je nieuwe hypotheek lager is, waardoor je maandlasten dalen. Ook kan een andere hypotheekvorm beter bij je passen. Houd hierbij wel rekening met oversluitkosten.

wanneer hypotheek oversluiten?

1. Lagere maandlasten

Het kan slim zijn om je hypotheek over te sluiten als het betekent dat je maandelijkse kosten omlaag gaan. Als de huidige hypotheekrente lager is dan wat je momenteel betaalt, zal het oversluiten van je hypotheek leiden tot verminderde maandelijkse lasten. Op deze manier kan je profiteren van lagere maandelijkse betalingen zonder dat je hoeft te verhuizen.

2. Meer zekerheid over maandlasten

Door je hypotheek over te sluiten, kun je een stabielere situatie creëren voor je maandelijkse lasten. Bijvoorbeeld, door te kiezen voor een nieuwe hypotheek met een langere periode waarin de rente vaststaat dan je huidige hypotheek.Als je de rente voor een bepaalde periode vastzet, weet je dat je gedurende die hele periode dezelfde rente blijft betalen, zelfs als de rente stijgt.

3. Hypotheekvorm

Indien je momenteel een hypotheek hebt waarbij je niet of nauwelijks aflost, zoals een aflossingsvrije hypotheek, kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een andere hypotheekvorm. Dit kan een vorm zijn waarbij je de zekerheid hebt dat je de hypotheek kunt aflossen, of waarbij je maandelijks aflost.

Kun je het antwoord op je vraag over hypotheek oversluiten niet helemaal vinden? Of heb je gewoon een korte hypotheekvraag? Dat begrijpen we. Stel daarom je vraag via de chat. Zo krijg je snel antwoord.

Start de chat

Vrijblijvend contact
Vrijblijvend contact

Neem direct contact op of vul het digitale formulier in via de website.

Alt titel
Heb je een vraag?
Neem contact op met Gerwin!
1