Nieuwbouw

Als je besluit een nieuwbouwwoning te kopen, bevind je je vaak in de situatie waarin het huis nog gebouwd moet worden. Dit maakt het proces van het kopen van een nieuwbouwhuis wezenlijk anders dan het kopen van een bestaande woning. Bij nieuwbouw betaal je in feite in termijnen, naarmate verschillende fasen van de bouw worden afgerond. Daarom zijn er bij het afsluiten van een hypotheek voor nieuwbouw andere overwegingen van belang dan bij een hypotheek voor een bestaande woning.

Voordelen en nadelen van nieuwbouw

Hoewel een nieuwbouwhuis tal van voordelen met zich meebrengt (denk aan goede isolatie en weinig onderhoudskosten in de komende jaren), zijn er ook enkele nadelen om in overweging te nemen. Het betrekken van een nieuwe wijk impliceert vaak dat nog niet alle voorzieningen zijn gerealiseerd, zoals bestrating, groenvoorzieningen, scholen, speeltuinen en winkels.

Bovendien is het belangrijk om mogelijke gebreken aan een nieuwbouwwoning te anticiperen. Het is raadzaam om bij oplevering altijd een bouwkundige inspectie te laten uitvoeren en ervoor te zorgen dat de aannemer waarmee je samenwerkt is aangesloten bij een garantieregeling.

Advies nodig?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Contact

Financiering voor een nieuwbouwhuis

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning wordt doorgaans gekozen voor 'vrij op naam', wat inhoudt dat er geen kosten voor de overdracht (kosten koper) zijn. Als je een hypotheek afsluit voor een nieuwbouwhuis zijn er echter diverse hypotheekvoorwaarden van groot belang. Denk hierbij aan de geldigheidsduur van de offerte, de mogelijkheid tot financiering van meerwerk, en de hoogte van de vergoeding op het bouwdepot. Wij nemen deze aspecten mee in het adviesproces. 
 
 
 

Vrijblijvend contact
Vrijblijvend contact

Neem direct contact op of vul het digitale formulier in via de website.

Alt titel
Heb je een vraag?
Neem contact op met Gerwin!
1